divendres, 3 d’abril del 2015

La mona de pasqua

Per pasqua, pots comprar una mona que val un ou (i no el de pasqua), o la pots fer tu mateix.

Si voleu fer-vos una mona de pasqua casolana, aquí teniu la que faig jo. És la segona vegada que la faig, i aquest any hi he incorporat la yema.

Per fer el pa de pessic, he fet la coca del iogurt, i he tallat la part superior, per evitar així la part més torradeta i que la crema, la yema i la xocolata s'agafi millor i la mona quedi més amorosida.

Els ingredients són: 4 ous, 1 iogurt, 4 mides del iogurt de farina, 2 de sucre, 1 d'oli, una mica de sal i llevat.

Per fer la crema, desfem 40 gr de midó (o de maizena) amb una mica de llet i hi barregem 8 rovells d'ou. En un cassó al foc, barregem 1 litre de llet, 200 gr de sucre, 1 branca de canyella i una pela de llimona. Quan comenci a bullir, abaixem el foc i hi afegim la barreja dels ous i el midó i continuem remenant fins que quedi espès. Llavors ho deixem refredar i ho posem a la nevera.



Finalment, per fer la yema, barregem 3 ous, 180 gr de sucre, 12 gr de maizena i 75 ml d'aigua i ho fem bullir. Quan arrenqui el bull, ràpidament s'espessirà i ho traiem del foc. Hi afegim una fulla de gelatina hidratada i ho barregem tot i ho deixem refredar.


El resultat final?

Ja ho veureu demà.

De moment, us poso aquesta foto amb totes les peces soltes de la mona: el pa de pessic, la crema i la xocolata.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada