dijous, 17 d’abril del 2014

El meu arbre genealògic X: Resseguint els padrons de Calella



L'Isidre Gay Nualart i la Glòria Bayell Burcet es van casar el 1919 a Calella. Gràcies a l'abundància de padrons de població de Calella (cada 5 anys aproximadament), es pot anar dibuixant els canvis de domicili de totes les persones. Per exemple, del Sant Pere quan es van casar al carrer Amadeu, Sant Antoni i per acabar al carrer Bruguera.



I també permet saber que durant un temps, els pares de la Glòria van estar vivint amb ells, coincidint amb el naixement de la Narcisa (1920) i la Rosa (1921).

Els padrons de població són públics si tenen més de 50 anys aproximadament, per preservar la privacitat de les persones. Així doncs, quan vaig buscar en els padrons de Calella, només eren públics fins el del 1955.

A través dels padrons, pots obtenir bastanta informació, des de la data de naixement, fins a la professió, els anys que porta vivint al municipi, si sap llegir i escriure i l'estat civil. Això permet acotar la mort d'una persona. Evidentment, com més modern és el padró més informació té. Però poder veure padrons del 1833 (el primer que es guarda de Calella), amb una lletra gairebé inteligible.

Tornant a l'Isidre i la Glòria, amb el padró es pot saber que ell no sabia llegir ni escriure i, en canvi, ella si.

L'Isidre Gay va morir el 1969 al carrer Bruguera 293 i la Glòria Bayell el 1977 al carrer Costa Fornaguera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada