diumenge, 29 de març del 2015

31 anys de la primera gran decepció del Barça de bàsquet

Hi havia una època que el Barça de bàsquet guanyava lligues i perdia copes d'Europa. Tot i jugar moltes finals, abans va guanyar el futbol a Wembley que no pas el bàsquet. La Jugoplastika d'Split, amb Kukoc, Radja i  molts d'altres ens van guanyar tres anys seguits a la final four, però la primera gran decepció va ser avui fa 31 anys.

I el rival era el Banco di Roma. I era l'any 1984.

El Barça havia arribat a la final de Ginebra (encara no hi havia final four) amb un equip de luxe: Epi, Sibilio, Solozábal, de la Cruz. La final es va decidir després d'una lligueta de 6 equips a doble volta, on els dos primers es classificaven per la final. Els sis equips eren (per ordre final de classificació): Barça, Banco di Roma, Cantú, Bosna de Sarajevo, Maccabi i Limoges).

El Barça va dominar tota la primera part i va arribar a la mitja part guanyant de 10 punts, 32 a 42. Però a la segona meitat, Larry Wright (25 punts) va remuntar el partit i al minut 31 es va avançar per primera vegada. El Barça ja no va poder remuntar i va acabar perdent 79-73.



Va caldre 19 anys per poder guanyar la primera copa d'europa (ja anomenada Eurolliga). Abans, però, encara vam perdre les finals del 1990, 1991, 1996 i 1997.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada