dilluns, 22 d’agost del 2016

Les morts de la Guerra Civil a la família

Fins ara, només sabia d'un parent que hagués sigut assassinat durant la Guerra Civil, en Ton Terris Fauria, germà de la meva besàvia Carme Terris Fauria.

Va ser assassinat avui fa 80 anys, el 22 d'agost del 1936, a la cuneta de l'actual Nacional II, a prop de Caldes de Malavella.

Però buscant per internet informació sobre la guerra civil a Calella, i concretament el llibre "República i Guerra Civil a Calella: 1931-1939", de Jordi Amat i Teixidó, he trobat a dues persones més, que a més eren germans.

Carles Capell Bayell, nascut el 1912 a Calella. Era fill de Ramon Capell Riba i Dolors Bayell Burcet (germana de la besàvia Glòria Bayell Burcet). O sigui, que era un cosí germà de la Rosa Gay Bayell, la mare del meu pare. Segons aquest llibre, únicament se sap que va ser afusellat durant la guerra, però no aporta cap més informació.

Ramon Capell Bayell, nascut el 1920 a Calella. Germà de l'anterior, fill de Ramon Capell Riba i Dolors Bayell Burcet. En aquest cas, el llibre diu que el 1941 estava al castell de Sant Ferran de Figueres i que el van treure d'allà per afusellar-lo. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada