diumenge, 29 d’octubre del 2017

Panellets casolans de Sant Dalmai

Fer panellets és molt fàcil, i més si fas la massa el dia abans. L'únic inconvenient és si no s'agafen els pinyons, però si els barreges amb clara d'ou i també la massa, tot és més fàcil.

Massa panellets:

600 gr farina d'ametlla
400 gr sucre
pela ratllada 1 llimona
2 rovells ous

500 gr pinyons
200 gr coco

La massa és ben fàcil de fer, vas barrejant la farina d'ametlla amb el sucre i primer hi afegeixes un rovell i després un altre, per lligar millor la massa. Si no s'acaba de lligar, jo em remullo una mica les mans amb aigua i s'acaba de lligar. També hi afegim la pela de la llimona, i jo ho deixo a la nevera un dia per altre.

Per fer els panellets de coco, separo 200 gr de massa i la barrejo amb el coco. Poso una mica de coco ratllat per sobre el panellet, el pinto amb clara d'ou i al forn.

Per fer els de pinyons, primer poso els pinyons a remull d'ou; després també remullo una mica la massa, i, finalment, poso els pinyons al panellet. Pinto els panellets amb clara d'ou i al forn perquè agafi color.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada