dimecres, 18 de juny del 2014

El meu arbre genealògic XL: la tia Siseta.



Com haureu notat, fa molts dies que us vaig parlant de la tia Siseta. Això és degut bàsicament a dos fets: el primer, que va viure 97 anys, i el segon que va fer de mare i àvia de 6 nebots i uns quants renebots.

La Narcisa Feliu Vila era filla d'en Miquel Feliu i la Francisca Vila, i germana de la Paula Feliu Vila (la meva besàvia). Com que la Paula i el seu marit (Josep Valls Pica) van morir relativament joves, es van trobar que tots els seus fills menys l'oncle Josep van quedar orfes vivint a la casa del Valeri Saleta. Per tant, el paper de mare va passar a la tia Siseta i també a l'àvia Francisca (que va morir però el 1940).

A mesura que els germans Valls Feliu es van anar casant o marxant de casa, la tia Siseta va acabar vivint amb les seves nebodes Teresa i Manuela, juntament amb la família d'en Lluís Campmajó (que s'havia casat amb la Manuela).

La tia Siseta va ser soltera tota la seva vida, encara que he sentit a dir que havia tingut un xicot a alguna relació amb un home que després se'n va anar a Amèrica i va ser president d'un país centreamericà (això si és veritat, deuria ser a primers del segle XX).

Gràcies a ella, moltes de les històries familiars han quedat en el record, així com moltes de les fotografies dels seus pares, tiets i d'altres que he anat posant.

La tia Siseta va morir el 1981 (quan jo tenia 1 any) a casa de la tia Quimeta al carrer Sant Antoni (vivia juntament amb la tia Teresa). Era el familiar no directe que va viure més anys (97 anys i 6 mesos) durant un quant temps, però va ser superarada per la Montserrat Valls Feliu (neboda seva i germana de la meva àvia Manuela) que va viure 98 anys i 2 mesos.

Us poso unes quantes fotografies de la tia, de jove i de més gran, normalment en casaments de fills i filles dels seus nebots:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada