dissabte, 1 d’abril del 2017

50 anys de l'Aeroport de Vilobí

L'1 d'abril del 1967 es va inaugurar oficialment l'Aeroport Girona-Costa Brava, situat en terrenys majoritàriament de Salitja, però també una part d'Aiguaviva. Fins el 2003, el vols es concentraven bàsicament a l'estiu, fins l'arribada de Ryanair, que va fer ampliar les instal.lacions, els aparcaments, etc. Per sort, no es va fer una segona pista, perquè a partir del 2007 (i sobretot del 2010), el nombre de viatgers ha anat baixant exponencialment fins a la situació actual.

La creació de l'Aeroport va fer experimentar un boom econòmic a Vilobí i els pobles dels voltants. Molta gent treballava a l'Aeroport. Va arribar molta gent d'Espanya, primer per treballar fent l'Aeroport i després de qualsevol feina.

Però la construcció de l'Aeroport també va significar la destrucció de nombroses cases, i moltes persones van haver de marxar de casa seva.

Jo personalment vaig treballar tres temporades d'estiu (de maig a octubre), les del 2002-2003-2004. Quan vaig plegar havia arribat Ryanair. Totes les instal.lacions eren força antigues, menys la zona d'entrada amb el bar, on ens passàvem força estones mortes. Alguna vegada que hi he tornat, ha canviat tot molt, amb molts pàrquings tancats perquè no tenen demanda, i bastant zones mortes. I sort que no es va fer la segona pista, ni ampliar molts més edificis, perquè si no, la situació seria ben catastròfica, a part d'un impacte paisatgístic fatal i irreparable.

Paral.lel a la inauguració de l'Aeroport, també es va construir l'Autopista AP-7 i, per tant, Vilobí va passar de ser un poble petit, rural, a un punt de connexió immillorable.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada