diumenge, 17 de novembre del 2019

El salt de Sallent des del pla d'en Xurri

El salt de Sallent (no confondre'l amb el de Rupit) es troba a la vall d'en Bas, a la riera de Sallent, afluent del riu Gurn i finalment del Fluvià.

Aquesta ruta circular surt i acaba a la zona de pícnic del pla d'en Xurri, una mica més amunt del poble de Sant Privat d'en Bas.

La pujada la faig pel camí dels Matxos, un vell camí que feien els pobles a banda i banda d'aquestes muntanyes per transportar tot tipus de material fent servir el matxo (encreuament del cavall i l'ase). Primer caminem envoltat de roures, avellaners, per arribar finalment a la fageda.

Un cop arribem al camí que puja a Santa Magdalena, es gira a la dreta i s'arriba al salt de Sallent. Llàstima que baixi molt poc.

Es travessa la riera de Sallent i passem per sobre el salt, i pugem una mica fins a la cruïlla que va a Vidrà a l'esquerra. Cap a la dreta comença la baixada per la zona coneguda com les Escales, amb algun tram de corda i graons metàl.lics, fins arribar una altra vegada a la riera de Sallent (es travessa per un pont de fusta).

Al cap de poca estona, s'agafa una pista que porta una altra vegada al pla d'en Xurri.

1h45 de ruta, amb 600 metres de desnivell positiu.






































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada