dissabte, 8 d’agost del 2020

Ruta al planell d'Aigüestortes, estany Llong i estany Redó

Ruta clàssica, típica del Parc Nacional d'Aigüestortes i estany de Sant Maurici, però que et permet gaudir de la vall de Sant Nicolau, amb paisatges subalpí i alpí, llacs d'origen glacials, valls penjades (Dellui), cascades, aigües pantanoses...

Deixo el cotxe aparcat a l'aparcament de la Palanca de la Molina i començo a caminar pel sender, deixant la pista asfaltada que fan servir els taxis.

El primer tram és boscós, però sempre amb el soroll del riu. A vegades t'hi apropes, a vegades te n'allunyes.


Es travessa el riu per un pont penjant, creues la pista i l'entorn canvia, més obert, amb prats, parets de pedra seca, alguna borda abandonada i l'ermita de Sant Nicolau.



Després ja et trobes amb l'estany de la Llebreta i, de lluny, la cascada del Sant Esperit.



Un petit tram de pujada et porta al planell del Sant Esperit i, tot seguit, agafes la pista i arribes al final del trajecte dels taxis.

A partir d'aquí, entres al planell d'Aigüestortes, on el riu Sant Nicolau sembla que no tingui ganes d'anar avall, i fa ziga zagues, aigües someres, enmig d'un bosc de pi negre.


Seguint sempre la pista ampla i còmode, arribes als prats d'Aiguadassí.


Una última pujada et porta al refugi i, de seguida, a l'estany Llong. Un estany allargassat, amb moltes vaques pasturant.



En un principi volia acabar aquí la ruta, però l'estany Redó només és a mitja hora, i em decideixo a enfilar-me per sender fins arribar a aquest estany ben rodonet. La pujada permet gaudir d'unes vistes aèries sobre l'estany Llong boníssimes.



3h05 de pujada, 13,5 km i 800 metres de desnivell positiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada