dijous, 22 de juliol del 2021

L'extrem oriental de la Costa Cantàbrica: Irun, Hondarribia i Donostia

 Aprofitant la poca de distància de Pamplona (1 hora), avui he anat a recórrer pobles de la costa Cantàbrica, concretament Irún, Hondarribia i Donostia. I el més destacat ha estat l'ambient emboirat, en contraposició a l'extrema calor de Pamplona i, pel que m'ha arribat, de Catalunya.

A Irún, he caminat pel parc urbà d'Osinbirili, al costat de la desembocadura del riu Bidasoa. Aquesta zona havia estat històricament una zona d'aiguamolls, però es van dessecar per cultivar-lo. Fa unes dècades van decidir recuperar aquest espai.

Una mica endins de la costa, hi ha la isla de los Faisanes, al mig del Bidasoa.









A continuació ve la població d'Hondarribia (per cert, l'aeroport de Donostia està aquí). Una vila emmurallada i també amb una platja gran i plana, separada pel Bidasoa de Hendaia (si, allà on en Franco es va reunir amb Hitler).


















A poca distància trobem el far més oriental de la costa cantàbrica, el far d'Híger i també el punt d'inici o final del GR 11 que travessa els Pirineus fins al cap de Creus.




D'Hondarribia he agafat la carretera que puja a l'alt de Jaizkibel i que passa pel santuari de Guadalupe.





I finalment, Donostia, amb la platja de la Concha, el palacio de Miramar, la platja d'Ondarreta, l'illa de Santa Clara, l'Ajuntament i el monte Urgullu.


























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada