dissabte, 21 d’agost del 2021

Estanys del Pessó

 A la vall de Boí, però fora del Parc Nacional, trobem una ruta exigent (800 metres desnivell positiu en 4'3 km i 1h45 de pujada) que et porta als estanys del Pessó.


Sortint de Taüll, passat el Pla de l'Ermita, la carretera que puja a l'estació d'esquí de Boí Taüll fa un revolt cap a la dreta. El camí comença just abans del revolt, amb un parell de zones per aparcar, al Pont de la Ribera.











El principi es fa per pista fins arribar a una pedrera abandonada. A partir d'aquí, corriol resseguint el torrent, enmig de pi negre. Després d'una pujada més forta zigzaguejant, arribem al trencant on hem de deixar el GR que portaria al port de Rus, i hem de girar a l'esquerra. La pujada es torna força intensa, travessant zones de prats amb el bosc de pi negre cada vegada més esclarissat. A mesura que ens anem acostant al barranc del Pessó, la pujada es fa més lleugera, i arribem al primer llac, petit. I davant, ja tenim la última pujada que ens porta a l'estany del Pessó, a 2.500 metres d'alçada.


La baixada la fem fins al trencant del GR, i aquí, agafem el GR uns metres en direcció el Port de Rus, per deixar-lo en travessar un pont sobre el torrent. Al cap de poca estona, trobem una pista que ens deixa a l'altre costat del revolt de la carretera on tenim el cotxe.













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada