diumenge, 2 de novembre del 2014

Resum meteorològic Octubre 2014 a Sant Dalmai

Aquest mes d'octubre ha estat extremadament calorós i molt sec. Només han caigut 15 litres (el dia 5) i la temperatura mitjana ha estat 3 graus per sobre la mitjana.

Pel que fa a la pluviometria, després d'un mes de setembre extremadament plujós, el mes d'octubre només ha plogut 1 dia, el dia 5 en què van caure 15 litres, molt per sota dels 70 litres aproximadament de mitjana. Del que portem d'any, han caigut 694 litres, que és més o menys la mitjana. O sigui, que el que caigui en els dos últims mesos, seran per arrodonir un any plujós o normal.

Si ens referim a les temperatures, la mitjana ha estat de 18.0º, 3 graus per sobre la mitjana. La temperatura més alta va ser el dia 2, amb 28.5º, i la temperatura més baixa, 8.0 el dia 24.

Segons www.meteo.cat, aquest mes d'octubre ha estat dels més càlids dels últims 100 anys degut bàsicament a dos motius: durant la primera quinzena de mes, els fronts atlàntics arribaven desgastats a Catalunya, amb vents del SW; durant la segona quinzena, l'anticicló ens ha afectat directament amb una bossa d'aire càlid.

Finalment, els vent dominant ha estat el SSO, amb una ratxa màxima de 40.2 km/h el dia 13, i una velocitat mitjana d'1,1 km/h.

Sembla ser, però, que a partir del 3-4 de novembre vindrà una refrescada general, amb pluges i nevades al Pirineu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada