dimarts, 3 de febrer del 2015

Aiguaneu i prou, de moment.

Ja ha passat la primera tongada de precipitacions. A primera hora del matí ha començat a ploure dèbilment i no ho ha deixat de fer fins a primera hora de la tarda. Han caigut uns 5 litres, però en cap moment ha nevat. Entre les 13h i les 15h aproximadament, a Sant Dalmai ha caigut alguna cosa més que aigua, però ben poca cosa.

La cota de neu estava situada aproximadament a uns 300-400 metres. Per exemple, a la tarda he pogut veure les Guilleries enfarinades fins bastant avall, i també el Puig d'Arques estava enfarinat. A Sant Hilari també hi ha nevat i a diversos punts de la Catalunya Central, i a primera hora del matí fins i tot a la Jonquera.

Ara hi ha una pausa, que durarà fins a primeres hores de la matinada de dimecres. Però les precipitacions es concentraran a les terres de l'Ebre, camp de Tarragona i fins a la costa central més o menys, amb una cota de neu molt baixa, gairebé a cota zero. Per tant, nosaltres ens quedarem al marge. Potser si la borrasca s'ubiqués una mica més al sud, ens afectaria més, però això no sembla així.

Us poso dues imatges previstes a la 1 de la matinada d'aquest dimecres. La primera, del model GFS; la segona, del WRF:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada