dissabte, 25 d’abril del 2015

Diari de campanya: dijous negre per a Sant Dalmai.

Aquest dijous es va celebrar l'últim ple ordinari de la legislatura a Vilobí, Salitja i Sant Dalmai.

El més morbós i comentat ha estat que l'equip de govern ha perdut una votació perquè dos regidors que en formaven part i que ara no no van votar a favor.En concret, no es va tirar endavant el Catàleg de Masies i Cases en sòl no urbanitzable.

Fem un petit resum: ja fa 10 anys, jo personalment vaig començar a fer el catàleg per l'empresa on treballava. Van ser molts anys anant casa per casa, masia per masia, ruïna per ruïna, identificant, fotografiant, mesurant qualsevol construcció que estigués en sòl no urbanitzable. Es va excloure can Bells i alguna altra petita zona perquè el POUM que es feia paral.lel ho considerava com a sòl urbà. Per culpa d'alguna persona (2 o 3) que volien que d'una runa que no existia fer-se una casa, van tirar-ho pels jutjats i al final es va tirar enrera el catàleg (quan ja havia estat aprovat).

En els últims mesos, quan l'alcaldessa va tirar enrera també el POUM, des del Consell Comarcal de la Selva, es va voler acabar una altra vegada amb el catàleg de masies, incorporant aquesta vegada can Bells. Per qui no ho sapigueu, quan hi ha un POUM en marxa, no es poden demanar llicències per rehabilitar cases, per tant, no es pot fer res. Quan es va retirar el POUM, es va voler acabar el catàleg perquè almenys es pogués fer algun tipus de rehabilitació.

Doncs bé, no aprovant el catàleg, la gent de can Bells i alguna altra zona de Sant Dalmai ens han donat pel cul. Espero que sigui per ignorància d'algun regidor, perquè no vull pensar que sigui per mala fe. Gràcies a ells, ningú podrà rehabilitar per exemple uns baixos per posar una habitació perquè no poden pujar escales. Però és igual, al final, tothom pensa per ell, i la majoria de polítics també.

Com va dir el meu pare en el seu últim ple: “El que demanaria és que fóssim pulcres i lleials. L'endemà de les eleccions ens veurem pel carrer i no es tracta d'aixafar el producte de l'altre. Es tracta de vendre el teu, i ja està”

Espero que el meu pare tingui raó, però jo ho veig molt difícil, tant per uns com per d'altres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada