dijous, 19 de novembre del 2015

Ja tenim candidatures per les eleccions al 20-D

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) va publicar ahir totes les candidatures al Congrés i al Senat que els partits han presentat per les eleccions generals del proper 20 de desembre. Aquestes llistes seran proclamades, de manera definitiva, la setmana vinent. 

En el cas de la circumscripció de Girona, hi ha 11 candidatures al Congrés i també 11 al Senat. Es tracta de dues llistes menys que a les eleccions generals del 2011, ja que la província de Girona va tenir fa quatre anys 13 candidatures al Congrés i 11 al Senat. 

Les llistes són: Democràcia i Llibertat, Unió, PSC, PP, ERC, Ciutadans, En Comú Podem, UPYD, el PACMA, el Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC) i Recortes Cero.

En els últims quatre casos, els components de les candidatures al Congrés i al Senat no són gironins. A diferència de les llistes que han presentat les principals formacions i que estan formades per persones que resideixen a les comarques gironines, la situació és ben diferent a aquestes altres candidatures. Es tracta de llistes «fantasma» perquè, per exemple, la número u d'UPYD al Congrés a Girona, Encarnación Conesa, que ja va ser candidata a l'Ajuntament de Girona a les eleccions municipals del passat maig, fa només tres anys va formar part de la candidatura d'UPYD al Parlament per Barcelona. En el cas del PACMA, el cap de llista al Congrés per Girona és el veí de Sabadell Miquel Ángel Rodríguez, que ja va liderar la candidatura de Girona per al 27-S. Més enllà de Girona, el tossenc Fran Hervías, secretari d'Organització de Ciutadans, ocupa el setè lloc a la llista de Madrid.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada