dimarts, 13 de setembre del 2016

Suspès el concurs del futbol a Vilobí

El jutjat contenciós administratiu número 3 de Girona ha suspès les bases del concurs per a la gestió única del futbol de Vilobí d'Onyar, que ha convocat l'Ajuntament. Segons la resolució del 29 d'agost, el jutge ha acceptat la petició de mesures cautelars del demandant, el Futbol Base Vilobí 2015 (FB Vilobí 2015), que considerava que el concurs donava un ús “privatiu i exclusiu” a l'entitat més ben puntuada del procés (l'Associació Esportiva Vilobí).

El text del jutge obliga l'Ajuntament a no donar continuïtat al concurs iniciat a principis d'any, pel qual l'AE Vilobí havia de tenir prioritat en l'ús dels camps. Fins que no hi hagi una resolució definitiva judicial, l'equip de govern, del Grup Municipal Independent (GMI), ha de deixar a mig fer el procediment. Tot i que el jutge els pugui donar la raó d'aquí a uns mesos, l'alcaldessa, Cristina Mundet, assenyala que no aplicaran cap canvi a mitja temporada.

Segons l'acta de la mesa de valoració del concurs, la part demandant, el FB Vilobí 2015, la menys puntuada en el concurs, havia d'ajustar-se a la distribució d'horaris i d'espais fixada per l'altra entitat. Després de la decisió de la mesa, la junta de govern va decidir que s'havia de signar un conveni fins al 2019 amb l'AE Vilobí i repartir els usos de les instal·lacions. Però el conveni i la definició dels usos han estat paralitzats.

Per tant, hi ha equips de base de dos clubs diferents. L'AE Vilobí utilitza les instal·lacions –hi ha dos camps de gespa natural i un d'artificial– els dilluns, els dimecres i els divendres. El FB Vilobí 2015 s'hi entrena els dimarts i els dijous i un divendres cada quinze dies. El FB Vilobí 2015 té una norantena de jugadors, repartits en set equips: escoleta (un equip), prebenjamins (dos equips), benjamins (dos), alevins (un) i infantils (un).

Després de la suspensió del concurs, un dels responsables de l'entitat demandant, Antoni Díaz, destaca que l'actual situació permet que “tothom pugui fer esport al poble, sense cap discriminació”. A banda de futbol de base, l'AE Vilobí té ara un equip de noies i un d'amateur –eren abans al FC Vilobí.

El concurs va ser aprovat al ple municipal el 20 d'abril, amb l'oposició de CDC (ara Partit Demòcrata Català). Atès que les dues entitats no s'entenien per fusionar-se, el concurs va triar-ne una, i la no escollida va impugnar les bases. Segons el denunciant, se'ls conculcaven drets fonamentals.

PUNT AVUI 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada