dijous, 29 de desembre del 2016

Butlletí del PDeCAT i altres notícies de Vilobí, Salitja i Sant Dalmai

Ahir em va arribar a la bústia el butlletí de Convergència i Unió de Vilobí d'Onyar.

Un primer punt, i crec que important, és que segons el BOE l'Ajuntament de Vilobí d'Onyar ha demanat l'actualització de l'IBI i, per tant, el 2017 es pujarà un 8%.

Que s'actualitzi l'IBI ho trobo bé, el que no trobo bé, i això també ho defensa CIU, és que des de l'Ajuntament no s'hagi informat.

No sé si ens ho diran quan aprovin els pressupostos del 2017, que per cert encara no s'han aprovat en cap ple; potser esperen a fer-ne un d'especial i així cobraran un ple més.

Un segon punt, i repetitiu i cansat al final, és el tema dels sous. Jo sempre vaig criticar que l'anterior alcaldessa Guillem s'apugés el sou. Sempre. I, per tant, també critico els sous que cobren l'acaldessa i regidors actuals del GMI. Sempre he sit, sempre, que els polítics han de cobrar bé, i molt bé. Però el que no puc defensar és que el GMI digués en campanya electoral que no viurien de la política. Doncs bé, que l'alcadessa hagi cobrat 6.100 euros, i la majoria de regidors al voltant dels 4.000 euros en els mesos de setembre, octubre i novembre, trobo que és viure de la política. 

Un tercer punt del butlletí és la crítica per despeses de l'Ajuntament entre el setembre i el novembre d'enguany: bàsicament els 12.000 euros per un advocat particular sobre el tema del futbol, quan la Diputació (segons el butlletí) ho fa gratis; 190.000 euros per la instal.lació d'una caldera de biomassa al pavelló, escola i llar d'infants (suposo que han fet un estudi i veuen que serà una inversió recuperable. Espero.); o 91.000 euros pel nou POUM, quan des de CIU es pregunta si no s'aprofiten els informes del POUM anterior.

Un quart punt és dels assessors. Des del GMI van dir en campanya electoral que no cobrarien, i ara es veu que si.

I finalment, el tema del futbol. Ja no escric res, com que no m'aclaro amb aquest tema, ja s'ho faran. Només dic que és una vergonya tot això.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada