dijous, 11 de juliol del 2019

La vall de Ruda i el circ de Saboredo

Si passeu pel port de la Bonaigua, per la banda de la Val d'Aran, veureu durant una estona una vall amb forma d'U amb un caminet al mig; és la vall de Ruda, i al fons hi ha el circ de Saboredo, amb el refugi de Saboredo i nombrosos llacs.

Aquesta vall és un clar exemple del modelisme glacial, amb una vall en forma d'U per l'efecte del glaç que anava erosionant el terreny i els llacs o estanys que es formen en petites cubetes quan el gel va desaparèixer.

La pista acaba a uns 1.800 metres de desnivell passat el pònt de Locampo. I comença un suau pendent pel mig del bosc de pi negre, el riu de Saboredo i alguna cascada.



També trobem alguna petita zona d'aiguamolls (Barratge de Saboredo), abans de fer la última pujada fins el refugi de Saboredo (2.299 m).


Des d'aquí tens vistes molt properes del circ de Saboredo, des del Tuc de Saboredo a l'est (a l'esquerra des del refugi, perquè estem mirant cap al sud), la Tuqueta de Saboredo, la Punta Estasen, el pic de Ratera i el Tuc de Sendrosa.

Hi ha nombrosos llacs, jo he anat a veue l'estanh deth Milet, estanh de Naut, l'estanh de Naut de Saboredo i l'estanh Major de Saboredo.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada