dimarts, 21 de juliol del 2020

Ruta a l'estany de Sant Maurici i refugi d'Amitges

Avui tocava una de les rutes clàssiques del Pirineu català, la ruta que porta a l'estany de Sant Maurici i al refugi d'Amitges i que permet gaudir d'unes vistes espectaculars dels Encantats, les Agulles d'Amitges, però també dels pics del Portarró, per exemple.

Surto a les 6h30 del matí de l'aparcament de Prat Pierró , cap a l'estany de Sant Maurici, entre boscos de pins, avets, però també prats més oberts que permeten veure ja els Encantats. Passo per davant l'ermita de Sant Maurici i al cap d'un moment arribo ja a l'estany de Sant Maurici.






Enlloc de seguir per la pista, agafo el sender que porta a la cascada de Ratera, amb vistes als Encantats.



Després de la cascada, enfilo cap a la pista, passo per l'estany de Ratera  i el de la Cabana, i faig l'última pujada porta que em deixa al refugi d'Amitges (2 hores justes).





Aquí el paisatge és espectacular, amb les Agulles d'Amitges i l'estany Gran d'Amitges (a més del dels Barbs i el de la Munyidera, allargassat) al nord, i els Encantats, les valls de Monestero i Subenuix, els dos pics del Portarró, etc.








La baixada la faig pel camí que porta a l'estany de les Obagues d'Amitges (on agafo el GR que baixa del port de Ratera i arribo al mirador de l'Estany.





Enmig d'una zona pedregosa, enllaço amb el camí que portaria al Portarró d'Espot, i baixo cap al refugi Ernest Mallafré, gaudint sempre de vistes a l'estany de Sant Maurici, la cascada de Ratera i els Encantats.




La part final de la ruta, desfaig el camí de pujada des de l'ermita fins al prat Pierró.

5 hores de caminada, 800 metres de desnivell, 20 km, però molt ben gaudits.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada