dijous, 17 de setembre del 2020

L'ibon d'Escarpinosa a la vall d'Estós

 La vall d'Estós és una vall força llarga, que comunica la vall de Benasque amb la zona de Biadós i Plan a través del coll de Estós (o de Biadós depenent d'on el pugis).



Resseguint aquesta vall, tens vistes sobre el Perdiguero i el riu Estós el vas sentint sempre. Després de passar la cabaña de Santa Ana i la font de Corones, hi ha un trencant a l'esquerra en direcció l'ibonet de Batisielles i l'ibon d'Escarpinosa (també hi ha l'ibon Gran de Batisielles, però no hi he anat).













La pujada suau per la pista la canvio per un corriol molt ample, que fent esses, vas guanyant alçada enmig de faigs. Es travessa un torrent per un pont metàl.lic, i tornem amb la pujada fins arribar a l'ibonet de Batisielles i a una petita cabana. Les vistes des d'aquí a les Tuques d'Ixeia són molt bones.












Seguim el camí indicat cap a l'ibon d'Escarpinosa, enmig de pins negres i ja es comença a veure l'Agulla de Perramó, fins que ens trobem amb l'ibon. Des d'aquí, també es veu el massís del Perdiguero, amb núvols enganxats al cim.











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada