dissabte, 25 de febrer del 2012

Coca de pinya

Avui us explicaré com fer una coca de pinya. Fàcil (ho faig jo), ràpid (amb 50 minuts la tens feta, amb tots els estris ja netejat, si en tens ganes, és clar) i que sempre queda bé.

INGREDIENTS:

4 ous (en aquest cas no monto les clares a punt de neu, ja que amb el suc que treu la pinya la coca ja queda prou esponjosa)
1 iogurt natural
Una mica de sal

Un cop ben barrejats els ous i el iogurt, prenen com a mida dels altres ingredients el pot de iogurt.

4 de farina
1,5 de sucre
1 d'oli
1 rajolinet d'anís.

1 sobre llevat Royal

Quan es té barrejat el iogurt amb els ous, es va afegint la farina i el llevat, el sucre i l'oli. Per acabar, s'hi tira un rajolinet d'anís, que sempre queda bé.

Un cop tenim tota la massa feta, la deixem reposar una mica i agafem el motlle i a la base hi posem pinya tallada a trossos petits. Jo hi solo posar un pack de 3 llaunes de pinya natural.

Feta la base amb la pinya, s'hi tira tota la massa i ja es pot posar al forn.

El forn ja l'he engegat quan he començat a preparar la massa, a 250º. Un cop poso el motlle, amb uns 25 minuts ja està feta. La prova de l'escuradent no falla mai (si punxeu la massa i surt net ja està cuit), encara que jo sempre li deixo una miqueta més perquè agafi color.

Un cop traiem la coca feta, tenim un problema: la pinya està a sota. Fàcil de solucionar: gires el motlle, i ja tens la coca amb la pinya a dalt.

El resultat???


1 comentari: