diumenge, 4 de novembre del 2012

Ohio

Mai quatre lletres les sentirem tantes vegades com Ohio fins dimarts, dia de les eleccions presidencials als Estats Units. Igual que com passa a les eleccions catalanes, espanyoles i municipals, realment les persones no voten al president, sinó que voten a uns representants que, aquests si, votaran al president.

Als USA, qui guanya a un estat s'endú tots els representants. Ja hi ha molts estats on la victòria ja està decidida, i en 8 els resultats històricament han estat molt igualats. És per això que qui guanya en uns estats concrets s'endú la victòria. I el més representatiu de tots és Ohio, perquè té unes característiques a escala petita igual que la de tot el país sencer.

George Bush jr. va guanyar les eleccions el 2000 gràcies a Ohio, així com el 1948 i el 1976.

Però, on es troba Ohio? Quina és la seva capital?

Ohio es troba al nord el país, a la regió dels Grans Llacs i fronterer amb el Canadà. És un regió molt industrial i la seva capital és Columbia. Altres ciutats, potser més conegudes, són Cincinnati (WQRP, radio cincinnati!!!! deia una sèrie de televisió de fa molts i molts anys) i Cleveland (equip de la NBA).Bona part de l'estat és planer, a excepció de l'est, on apareixen la serralada dels Apalatxes (una de les més antigues del món). El clima és bastant benigne, més fred com més al nord.

Personatges famosos d'Ohio són Thomas Edison o l'astronauta Neil Armstrong.

A veure si aquesta vegada Ohio continua sent talismà, i qui hi guanya esdevé el president dels Estats Units.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada