dijous, 1 de novembre del 2012

Resum climatològic Octubre 2012 a Sant Dalmai

Hem acabat un mes d'octubre que, en termes generals, es pot definir com a càlid i humit, però amb un récord de temperatura mínima. Vaja, que ha estat un mes una mica boig.

En l'àmbit de les temperatures, hem tingut un mes d'octubre molt càlid, amb temperatures 2 graus per sobre de la mitjana, que s'ha vist atenuat per la fred de la última setmana, arribant a una temperatura mínima absoluta de -1.2º el dia 29. Des del 2006 que existeix l'estació meteorològica de can Bes (a Salitja), és la temperatura més baixa, i mai havia glaçat en un mes d'octubre.

Tot i això, la temperatura mitjana ha estat de 16.1º (1.1 grau per sobre). La temperatura màxima absoluta la vam tenir el dia 8 amb 26.6º. La mitjana de les temperatures màximes ha estat de 21.3º i la mitjana de les mínimes, d'11.6º.

Pel que fa a precipitacions, el mes d'octure ha estat de llarg el més plujós de l'any, amb 171.5 mm (més que tots els mesos de juny, juliol, agost i setembre junts). Destacar la tongada de pluges de final de mes (amb 69 litres) i també els 63 de la nit del 20 al 21. Malgrat tot, el dèficit anual continua sent considerable, ja que de moment portem 522.5 litres (30 litres menys que la mitjana).

Finalment, el vent ha estat fluix en general, amb una mitjana de 2.9 km/h, amb domini del component WNW, amb una ratxa màxima de 53 km/h el dia 28.

Us poso unes quantes fotografies del riu Onyar d'avui, que ja ha baixat força respecte ahir:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada