dimecres, 6 de febrer del 2013

Enquesta CIS feta abans de l'escàndol Bárcenas.

Segons el CIS, si demà hi haguessin eleccions generals, el PP tornaria a guanyar, però amb una majoria molt menys folgada. De fet, el baròmetre certifica una caiguda dels populars de prop de 10 punts respecte els resultats electorals del 2011 i aconseguiria un 35% dels vots dels ciutadans espanyols. El PSOE, per la seva banda, aconseguiria un 30,2% de suport, amb la qual cosa es situaria a una distància de 4,8 punts respecte el partit guanyador. A més, el sondeig es va efectuar entre el 4 i el 14 de gener, quan encara no havien sortit a la llum els papers del suposat finançament irregular del PP.
La reducció dels socialistes d'aquesta distància respecte el PP és significativa, sobretot tenint en compte que a les generals del 2011 va ser de 15,8 punts. El desgast dels populars ja es va evidenciar en el darrer baròmetre, quan la distància entre els dos grans partits espanyols era de 7,3 punts. Tot i això, aquest esprint del PSOE es basa més en la caiguda del PP que no pas en una significativa crescuda dels socialistes, ja que el el PSOE només augmenta en quasi dos punts el seu suport electoral respecte els darrers comicis.
Qui experimenta també un creixement són partits com IU i UPyD. En el cas de la formació que lidera Cayo Lara, es passa del 7,02% obtingut als comicis a una estimació del 9,4% de suport, mentre que el partit que lidera Rosa Díez creixeria del 4,76% al 6,8%.  

ARA 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada