dimecres, 20 de febrer del 2013

Neu pel cap de setmana?

Els mapes del temps dibuixen cada cop amb més fiabilitat una situació que ens podria fer arribar la nevada més extensa d'aquest hivern els pròxims dies. Una clara entrada d'aire fred es trobarà amb una borrasca provinent de l'oest i la combinació dels dos factors podria desembocar en una emblanquinada per sota dels 500 metres, amb la possibilitat que la neu s'acosti força al nivell del mar. Això passaria la nit de divendres a dissabte i durant bona part d'aquesta primera jornada del cap de setmana. Encara és aviat per entreveure detalls, però per ara serien les comarques de la meitat est de Catalunya (costa, prelitoral, Catalunya Central i Pirineu Oriental) les que rebrien més precipitacions.
Sens dubte aquest serà l'ingredient més sucós d'aquest canvi de temps, però abans d'això també arribaran algunes pluges, demà a la tarda ja cauran ruixats en punts de la Catalunya Central i en algunes comarques de Girona, i divendres serà un dia gris, fred, i amb força hores de pluja a l'est, sobretot a les comarques de Girona i de Barcelona. Divendres la cota de neu ja baixaria per sota dels 600 metres a la tarda, de manera que es podrien començar a veure volves de neu a la Catalunya Central i en punts alts del prelitoral. Diumenge i dilluns s'obriran més clarianes, i les temperatures probablement caiguin com no ho han fet encara aquest hivern, amb valors sota zero a la majoria de comarques, i amb glaçades fortes a l'interior i al Pirineu. El fred de ple hivern podria durar bona part de la setmana que ve.
De moment avui cel bàsicament serè, només restes de núvols al País Valencià i a les Illes, i alguns núvols baixos a la Catalunya Central que tendiran a desfer-se durant el matí. Val la pena aprofitar l'ambient agradable i assolellat d'aquest migdia perquè els pròxims dies els núvols tornaran a augmentar.

ARA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada