diumenge, 3 de febrer del 2013

Mitja Marató Granollers

La mitja marató de Granollers és la més popular i amb més tradició de tot Catalunya. Però no l'havia feta mai i, per tant, avui m'he estrenat. Era tradició d'aquesta mitja la gran quantitat de regals i de qualitat. Aquest any, però, una samarreta, un producte KH7 (patrocinador) i uns reflectants més per a gossos que no pas per a corredors.

La primera parada ha estat a Can Bells, on he recollit en David Ros, i a Caldes, amb en Narcís. Poc després de les 8h ja arribàvem, i abans d'aparcar ja hem vist en David i en Jesús. Hem anat cap al bar on havíem quedat tots els Trankils i l'Emilio i la Rosario ja havien reservat taula. Hem tingut molta estona per xerrar, riure'ns del gol en pròpia porta d'en cristiano ronaldo, esmorzar, etc. I també del vent que feia. Sort que ha parat quan hem començat a córrer. Han anat venint altres Trankils fins formar un grup bastant ampli: Narcís, Jesús, David, Àngel, Emilio, Rosario, David Ros, Ermengol, Jordi Cardona, Oriol, Xavier Barnils i Llucià.

Cap allà 2/4 de 10, hem sortit del bar i hem anat cap als cotxes per començar a escalfar una mica. Hem anat cap a la via del tren, a fer estiraments, i sobretot, per anar a fer pipí. Com sempre passa, mentre estàvem fent les nostres coses, han passat un parell de trens, que no crec que hagin vist gaire cosa. Hem marxat tots, menys el presi, que volia més intimitat.

Ens hem canviat i hem anat cap a la sortida. La Rosario ha fet els 5 km i ha marxat, mentre que la resta ens hem anat posant als calaixos de sortida. Així, ens hem quedat en David, en Narcís, en Llucià, l'Ermengol i jo al calaix blau, d'entre 1h45 i 2h. Hem continuat escalfant i xerrant, menys en David, que estava concentrat per fer marca (i l'ha feta al final).

Hem anat sentint les sortides esglaonades fins que ha arribat la nostra hora. A les 11h en punt hem sortit i ràpidament en David ha marxat sol, en Llucià i jo al mig, i en Narcís i l'Ermengol al darrera. El circuit de la mitja consta de dues parts: la primera, pujada cap a la Garriga (km 11), i la segona, de baixada i tornada a Granollers.

Els primers quilòmetres passen pel centre de Granollers i les Franqueses del Vallès. Al km 4 travesses el riu Congost i corres entre el riu i un polígon industrial. Els carrers no són molt amples i fa que hi hagi bastant massificació. Anàvem a un ritme de 5'20 fins gairebé al quilòmetre 8, on la pujada es notava més. Al km 10 hi havia el segon avituallament i allà he perdut en Llucià. Així que he fet tota la resta de la mitja sol. Entre el 10 i el 12, hi ha la pujada més forta, dins del poble de la Garriga. Un cop et trobes l'església, gires a mà dreta i comença un passeig planer i de baixada. Un cop comença la baixada intentes apretar però no estava per moltes gaites. La calor apretava (he vist varis guants i samarretes llargues per terra) i tres pujadetes et fotien molta tralla, sobretot una al km 14.5 després de travessar un túnel. Els últims quilòmetres són una llarguíssima recta amb una parell de rotondes de gairebé 6 km, els últims 3 sobre llambordins. Els últims quilòmetres només penses en acabar i no pots agrair al públic que t'anima molt i molt durant tota la mitja marató (amb nombrosos grups de música escampats pel recorregut). Destacar un als 1.714 metres amb moltíssimes estelades. Vas veient diferents arcs, fins que trobes l'últim i arribes a la meta.

Els primers 5 quilòmetres els he fet en 27'17 (posició 6.989 de 12.000), el km 10 portava 55'07 (posició 7.083), el 15 portava 1h22'31 (posició 7064) i al 20 portava 1h50'19 (posició 7.187). El temps final ha estat d'1h55'34 a la posició 7.082.

Després d'arribar, un recorregut pel pavelló amb diversos obsequis, i cap al cotxe, on ja he trobat diversos Trankils. Hem fet petar la xerrada i hem esperat a la resta. 

Us poso unes quantes fotografies de la jornada d'avui:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada