diumenge, 22 de setembre del 2013

Marxa de Sant Hilari

Feia molts anys que no feia la marxa de Sant Hilari (15 o 20), però el que si que tenia clar és que no seria plana. I així ha estat.La sortida i arribada ha estat al pavelló. Quan he arribat hi havia poca gent, i no crec que hàgim estat més de 200 participants, la majoria caminant. 




Els primers 2,5 km eren comuns amb l'arribada, i tot era pujada al principi. Per camins plens de fulles de castanyers, hem anat pujant pujant i pujant, seguint una petita riera. Quan s'ha obert una mica el bosc, he vist que anàvem cap al pla de les Arenes. Hem vist de lluny la Font Vella i també la carretera que porta a Vic. Aquest primer tram de pujada ha estat realment dur. En 1,2 km hem pujat 100 metres de desnivell. Però he pensat, això a la baixada serà espectacular, i així ha estat. Quan ens hem desviat, ja ha començat a haver alguna baixada, però sempre pujàvem més. I també era destacable el canvi de temperatura que hi havia depenent de l'orientació. En les castanyedes, es notava fresca i, en canvi, en pinedes de pi douglas es notava una xafogor important. Després de deixar a mà esquerra la Barraca, la última pujada (km 5.6, 43 minuts i 988 metres d'alçada, quan la sortida estàvem a 775 metres) i ja comença la baixada que ja s'agraeix.

Passem per la font d'en Gurb, i a partir d'aquí, el camí està en molt bon estat perquè és un itinerari marcat des de Sant Hilari. Un petit avituallament d'aigua, i tornem a enllaçar amb el camí de pujada. Un parell de quilòmetres de baixada forta i directes al pavelló.

Al final,9.85 km en 1h06'26 a un ritme de 6'42'' el quilòmetre i 336 metres de desnivell positiu.

Aquí teniu el recorregut.

I al final, un petit detall, entrepà de botifarra i beguda.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada