dimecres, 1 d’octubre del 2014

L'orgull del riu Güell

El riu Güell és un dels 4 rius de la ciutat de Girona (Onyar, Ter i Galligants). I potser ha estat el més maltractat, perquè ja no passa per on havia passat sempre.

Si us fixeu, hi ha un carrer a Girona que es diu Riu Güell, i per un bon tram va paral.lel al riu natural. Però passat Santa Eugènia, el riu tira recte, mentre que el carrer va en diagonal i mor a la rotonda del rellotge (gairebé a tocar de Correus). De fet, tot l'aparcament entre la Devesa i el carrer Güell era la llera del riu, perquè el carrer ja existia abans.

Com pot ser això? Doncs molt fàcil. El recorregut natural era pel carrer, però cap als anys 70' del segle passat el van desviar i el van fer anar directe al riu Ter on ara hi ha l'Auditori, aproximadament. Abans, el riu Güell desembocava al riu Onyar. Les inundacions que provocava va ser el principal motiu d'aquest canvi.

I a que ve tot això??

Doncs resulta que la matinada del dilluns 29 de setembre, el riu Güell va inundar l'estació del TAV a Girona. Les fortes pluges van provocar que el riu trenqués una paret de maons (si si, de maons) d'una part d'un dels pous que hi ha a la Devesa i va inundar l'estació.

Sembla que el riu Güell s'ha volgut prendre una mica la seva venjança pel tracte que se li ha donat al llarg de les últimes dècades.

Aquí  teniu un vídeo on es pot veure l'estació inundada.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada