diumenge, 8 de març del 2015

5 anys de l'última gran nevada

Avui fa 5 anys, el 8 de març de 2010, a aquesta hora de la tarda, a Sant Dalmai i a molts altres pobles de Girona no teníem lluny, i a més amb més d'un pam de neu.

Ja feia dies que els models meteoròlogics indicaven aquesta tendència de nevades el dilluns 8 de març. Però durant el cap de setmana, els models van començar a desinflar bastant la situació, situant la cota de neu una mica més alta (als voltants dels 500 metres). El que passa sovint (o sigui, que a mesura que s'acosti el dia D es desinfli la situació de nevada a cota zero) aquesta vegada no va passar, així que els models van errar i vam entrar el dilluns amb una primera enfarinada a la matinada. Però a partir del matí del dilluns, tot es va començar a embolicar i el plat fort va arribar a primera hora de la tarda, quan una tempesta de neu va afectar al Baix Empordà, Gironès, la Selva, Maresme, Vallès i Barcelonès sobretot.

El que podia haver acabat amb una gran nevada, va acabar amb un tall del subministrament elèctric a molts pobles de Girona, que van durar en els pitjors dels casos fins el diumenge 14.

Però al mal temps bona cara. I us poso unes quantes fotos que ara són divertides, però aquella tarda-nit de dilluns no ho eren tant:








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada