dilluns, 23 de març del 2015

Llevantada històrica als Ports

El massís dels Ports, situats a l'extrem sud-oest de Catalunya, i en contacte amb la plana litoral del Montsià i del delta de l'Ebre, crea una palanca de 1.500 metres que fa que en determinades situacions de llevant descarregui molta pluja durant dies.

I això és el que ha passat des del divendres passat fins avui. A l'estació meteorològica dels Ports (situada a a uns 1.500 metres d'alçada han caigut 504 litres. Aquesta quantitat supera la precipitació anual de moltes zones de Ponent, i suposa més de la meitat de la precipitació de l'estació dels Ports.


A més, a molts punts de les Terres de l'Ebre s'han superat els 150 litres i això fa que els rius i rieres vagin molt plens, i la saturació del terra amb tanta aigua fa que hi hagi moltes zones inundades, com al barri de Jesús a Tortosa.Els pantans d'Ulldecona i Foix estan al 100€.

A Girona, s'han superat els 100 litres en molts punts de les Guilleries, Collsacabra, Ripollès i Alt Empordà i això ha fet que l'embassament de Susqueda estigui al 98% i el de Boadella al 94%.

I les previsions indiquen que fins dimecres la inestabilitat serà present, amb una nova tongada de pluges de cara a dimarts-dimecres.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada