dijous, 7 de setembre del 2017

Informació pràctica sobre el referèndum

A part de la llei i el decret, ahir també es va publicar el decret de normes complementàries.

La campanya: Durarà 15 dies, de la mitjanit del 15 de setembre a la mitjanit del 29 de setembre, com en una campanya electoral habitual. Amb el dissabte 30 com a jornada de reflexió.

- La butlleta: Inclou la pregunta "Voleu que Catalunya sigui un estat independent en forma de república?". És aquesta:

  El cens: És el que queda fixat el 30 de març, tot i que el govern admet modificacions de poblacions que no havien facilitat el cens abans o de catalans residents a l'estranger.

- L'elecció dels membres: Es fixa un termini d'entre 2 i 7 dies per designar els membres de les meses electorals. Es farà per sorteig entre el 8 i el 13 de setembre.

- Vot a l'exterior: Els catalans a l'estranger votaran per correu, perquè només hi haurà urnes a Catalunya. Per votar des de l'exterior i per correu postal, caldrà acreditar-se amb el DNI o el passaport espanyol i hauran d'enviar aquest vot a l'adreça que la Generalitat els enviarà amb la documentació. Les delegacions de la Generalitat a l'exterior seran les encarregades de la "custòdia" dels vots rebuts i hauran d'elaborar un acta amb el nombre de cartes rebudes.

- L'escrutini: El farà la Sindicatura Electoral. El personal col·laborador se seleccionarà com a les convocatòries electorals ordinàries. Els funcionaris tindran preferència per ocupar aquestes feines.

- La web: Tota aquesta informació també es pot trobar a la web referendum.cat, que s'ha activat poc després de les dues de la nit. Entre d'altres qüestions, la web permet apuntar-se per col·laborar amb el referèndum.

WEB 324.CAT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada