divendres, 3 de maig del 2019

A un pam de la glòria

Diumenge a les 21h no hi ha cap excusa: ni l'horari, ni el sol que farà ni res. Diumenge a les 21h, tots a Fontajau. I ben d'hora.

Si veniu més tard, us passarà com ahir a molts aficionats del Perfumerías, que quan es van asseure's al seu lloc, l'Uni ja guanyava de 20 punts (2-22 abans d'acabar el primer quart). Quin inici! Pressió, rebots, robatoris de pilota (robatoris dels àrbitres a favor de l'Avenida, també), i un encert gairebé perfecte amb Hampton i Williams espectaculars.

El primer quart va acabar 7-24 i durant el segon quart el Perfumerías va anar retallant poc a poc les distàncies, perquè no són pas males jugadores. Loyd es va posar l'equip a sobre i també Sílvia Domínguez. Però el poc encert en triples i en tirs lliures, va fer que a la mitja s'arribés amb un 27-35.

L'inici del tercer quart era clau. I ho va ser perquè l'Uni va entrar molt enxufat i va arribar a guanyar de 19 punts 32-53. A partir d'aquí, 15 minuts de sofriment, veient com el Perfumerías anava escurçant les distàncies ajudats clarament pels àrbitres, amb dues antiesportives a Laia i Helena molt molt molt dubtoses. I també una jugada on la pilota de l'Uni anava a fora però Williams l'anava a agafar (segurament hagués fora); però Ortega, l'entrenador del Salamanca, va i agafa la pilota, fent que Williams no l'agafés. Això el reglament marca tècnica a l'entrenador. Què van pitar els àrbitres? Banda a favor del Salamanca.

El Salamanca va anar apretant però no es va posar mai per davant del marcador, 59-60. Els últims tres minuts, l'Uni va estar més encertat, i es va endur el primer partit de la final.

Diumenge, a les 21h, el segon. Les lligues es guanyen per Sant Jordi, però i al dia de la Mare, també?? Ho veurem aquest diumenge.

Hampton, amb 25 punts (5/8 triples), 5 rebots i 3 taps va ser la MVP del partit. Williams i Reisingerova 12 punts, Núria Martínez 11 punts van ser les màximes anotadores.