diumenge, 26 de maig del 2019

Ruta per l'Alt Berguedà: els Rasos de Peguera i la serra de Queralt

L'Alt Berguedà es troba al nord de la comarca i engloba tota la part més muntanyosa de la comarca. Avui he anat a la part més meridional de l'Alt Berguedà, visitant els Rasos de Peguera i el santuari de Queralt (a la serra de Queralt).

Els Rasos de Peguera és una serra del Pre-Pirineu que es troba al nord-est de Berga. Supera per poc els 2.000 metres i els cims principals són el Pedró (2.079 m), Rasos de Baix (2.057 m) i la Torreta dels Enginyers o Roca d'Auró (1.998 m).

La carretera arriba fins al coll del Sant Crist on es troben abandonades les antigues pistes i construccions de l'estació d'esquí de Rasos de Peguera. Una gran creu amb el Sant Crist dona la benvinguda.


Del coll, he anat per pista fins a la Torreta dels Enginyers, únic cim de la zona amb vistes, sobretot cap al sud (Montserrat, Sant Llorenç del Munt i el Montseny) i també cap a l'est (pantà de la Baells). Mitja hora de pujada i mitja hora més de baixada.










Un cop tornat al coll, he pujat uns 50 metres de desnivell per arribar a dalt de les pistes, amb vistes a Port del Compte i la serra d'Ensija.




Baixant cap a Berga, a la zona del pas dels Lladres, hi ha una ermita que queda dalt d'un turonet, Sant Llorenç dels Porxos.






Més avall, entre la serra dels Rasos de Peguera i la serra de Queralt, trobem el pla de Campllong, amb el Pi de les Tres Branques.




I seguint la carretera cap a Berga, trobem el santuari de la Mare de Déu de Queralt, amb la Cova de la Troballa i altres capelles com la de Sant Ignasi. Les vistes a Berga des d'aquí dalt són impresionants.


















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada