dimecres, 31 de juliol del 2013

Resum meteorològic Juliol 2013 a Sant Dalmai

Com ha estat aquest mes de juliol? Ha fet molta calor? No ho sembla pas, no? Al migdia si que ha fet calor, però a les nits s'ha dormit molt bé, a excepció d'alguna nit.

Doncs, el mes de juliol ha estat molt calorós, 1 grau per sobre de la mitjana. A que no ho semblava? El fet que les nits hagin estat relativament suaus i no hàgim tingut cap onada de calor (de fet, la temperatura màxima absoluta ha estat només de 33.2º, res exagerat) pot fer semblar que no ha fet molta calor. Però ha estat una calor suportable.

La temperatura mitjana del mes ha estat de 23.7º. La mitjana de les màximes ha estat de 30.5º i les mínimes de 17.4º. La temperatura màxima absoluta ha estat de 33.2º (el dia 7) i la mínima més baixa de 14.5º el dia 5. Hi ha hagut 21 dies amb temperatures per sobre dels 30 graus i dues nits tropicals (20.5 el dia 14 i 20.3 el dia 18).

Pel que fa a precipitacions, les nombroses tempestes que hi ha hagut no ens han afectat de ple. En part, millor, perquè la majoria han anat acompanyades de calamarsa i/o pedra, amb molts mals per a l'agricultura. Per tant, prefereixo poca pluja i l'hort ben maco, que no pas molta pluja i l'hort destrossat. Han caigut 22.5 litres, la majoria el dia 17 (15 litres). Destacar la nit de trons i llamps del diumenge 28. La mitjana mensual de precipitació és de 33 litres, per tant, ha caigut la meitat de pluja. 

En relació a l'any, la temperatura mitjana anual continua estant per sota de la mitjana, -0.4º, mentre que la precipitació continua sent més elevada (468 litres respecte la mitjana de 367 litres).

A partir de demà 1 d'agost, arriba una forta pujada de temperatures. Però això ja us ho explicaré el mes que ve.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada