divendres, 26 de maig del 2017

Aprovat l'Avanç del POUM a Vilobí d'Onyar

www.diaridegirona.cat

I a Tribuna Selvatana

 El Ple de Vilobí d’Onyar aprova l’Avanç del POUM

Aquest document és el que marcarà les grans línies estratègiques de l’ordenació i que caldrà per portar el document a la seva aprovació inicial, prevista per a finals de 2017.

Redacció

El Ple de l’Ajuntament de Vilobí d’Onyar d’ahir dijous va aprovar, amb els vots a favor del GMI (6) i els vots en contra del PDeCAT (5), l’Avanç del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) i el Document Inicial Estratègic (DIE). L’Avanç té per objecte l’ordenació urbanística del municipi, tant dels nuclis tradicionals com de les urbanitzacions, així com del sòl no urbanitzable. Aquest document és el que marcarà les grans línies estratègiques de l’ordenació i que caldrà desenvolupar a partir de la seva aprovació per portar el document a la seva aprovació inicial, prevista per a finals de 2017. En aquests moments la normativa vigent són les Normes Subsidiàries del Planejament, que daten del 1987.
“Tant els canvis normatius en matèria d’urbanisme com la transformació de la societat fa imprescindible actualitzar aquesta normativa, implementant-la amb la regulació del sòl no urbanitzable, ordenant nous creixements, introducció d’un catàleg de patrimoni, etc”, expliquen des de l’equip de govern vilobinenc, alhora que remarquen que “actualment, al municipi hi ha unes 115Ha de sòl urbà (consolidat i no consolidat) i només unes 10Ha de sòl per urbanitzar, de les quals unes 5Ha són per a sòl industrial; per tant, només resten unes 5Ha per al creixement residencial”. Des del PDeCAT es van mostrar contraris a l’aprovació del document, ja que segons els demòcrates “aquest POUM és exactament igual que el que vam deixar nosaltres el 2015” alhora que asseguren que “potser no feia falta gastar-nos una altra vegada 90.000 euros, per tenir el mateix”. “Podríeu haver agafat el nostre, fer les modificacions que haguéssiu volgut i estalviar-nos diners” va sentenciar la portaveu del partit, Olga Guillem. Davant d’aquestes paraules, el regidor d’Urbanisme, Quim Vivas, va recordar-li que “estaríem fent una aprovació provisional sobre un avanç del 2006 i no té cap sentit” al mateix temps que li va respondre que “el document no són només els plànols, sinó també l’evolució econòmica i la memòria social, que cada vegada té més importància”.

L'Avanç del POUM analitza tres escenaris: l’escenari 0 és el de no proposar creixements; l’escenari 1 és una proposta de creixement màxim, i l’escenari 2 proposa un creixement moderat. És aquest tercer pel que aposta el nou planejament, amb un creixement d’unes 17Ha, les quals inclouen les 10Ha existents de creixement previst. Tant el Pla Territorial Parcial de les Comarques Gironines com el Pla Director del Sistema Urbà de Girona indiquen quina ha de ser l’estratègia de creixement dels diversos nuclis i, per tant, és dins d’aquest marc normatiu de rang superior on ens supeditem: creixement moderat per Vilobí; creixement de compleció i millora a Salitja; àrees especialitzades d’ús residencial a Sant Dalmai, Cal Ferrer Pagès i Can Terrer; i una proposta de creixement per a serveis aeroportuaris a l’entorn de l’aeroport. 

També, segons l’equip de govern, s’ha considerat l’ampliació del golf, que abasta unes 75Ha en el terme municipal, amb unes importants contraprestacions de cessions de zones verdes i equipaments que caldrà situar estratègicament per tal que siguin d’interès general.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada