dilluns, 1 de maig del 2017

Resum meteorològic Sant Dalmai Abril 2017

Acabem un mes d'abril on cal destacar una primera quinzena càlida i seca i una segona quinzena on ha plogut més (i nevades a cotes relativament baixes) i fins i tot ha glaçat.

Efectivament, aquest mes d'abril hem tingut la glaçada més tardana de l'estació de can Bes de Salitja (des de 2006 quan es va inaugurar); el dia 21 d'abril, amb -0.2º. Però és que a Vilobí, aquell dia es va arribar a -3.8º, i va fer mal. A casa els meus pares, les cireres i prunes van quedar totes malmeses, els brots tendres de les moreres, figuera i fins i tot els roures van llepar. Sort que a l'hort només hi tenia les mongetes (algunes també es van morir), perquè si no hagués llepat tot.

La temperatura mitjana ha estat de 13.4º, +1.8º per sobre la mitjana. Continuem amb una tendència clara a temperatures superiors (excepte el gener). La temperatura màxima ha estat de 26.0 el dia 10, i la més baixa -0.2º el dia 21.

Pel que fa a precipitaciones, han caigut 46 litres, 22 litres per sota la mitjana. Portem 275 litres des de primers d'any, 65 per sobre la mitjana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada