dimarts, 31 d’octubre del 2017

Roda de premsa de Puigdemont a Brusel.les: president del govern legítim

"Començaré fent un agraïment sobretot al Club de Premsa per acollir aquesta roda de premsa. Us voldria agrair a tots l'interès en el tema que us exposaré. Parlaré en català, en castellà i en francès".

"Divendres al vespre, reunits al Palau de la Generalitat i després de la declaració d'independència i després de dades de fons contrastades que indicaven que el govern espanyol començava una ofensiva contra el govern amb una querella del fiscal confirmada ahir amb penes que podrien sumar 500 anys de presó contra el govern i la mesa del Parlament, vam acordar que el govern prioritzaria la prudència, la seguretat i la moderació"

"Divendres vam veure que el diàleg i la negociació que sempre havíem defensat era senzillament impossible. Abans del referèndum de l'1 d'octubre la nostra ma ha estat estesa fins a l'infinit. Tenen un problema gegant que no volen assumir políticament sinó amb repressió. Totes les decisions preses des de divendres segueixen els valors de la pau i el diàleg. Aquest govern ha preferit garantir que no hi haurà violència. No es pot construir la República des de la violència. Si l'Estat espanyol opta per la violència, serà la seva decisió, però no ens hi arrossegarà".

"No hem obligat els funcionaris a prendre partit perquè son servidors del país"

"Ahir vam poder veure la querella del fiscal Maza, un fiscal per cert que ha estat reprovat pel Parlament espanyol. És una querella que confirma l'extrema agressivitat del govern espanyol contra el Govern. En tot el redactat es centra a perseguir unes persones, unes idees, no un delicte, que demana 30 anys de presó per a tots nosaltres. La querella s'afegeix a l'opció del camí de màxima bel·ligerància del govern espanyol"

"Una part del govern ens hem desplaçat a Brussel·les per fer evident el problema català al cor d'Europa".

"El vicepresident i altres membres de JxSí continuaran a Catalunya duent a terme l'activitat política com a membres legítims del Govern. Ni uns ni altres hem abandonat la nostra feina, malgrat les limitacions". 

"Defensarem la idea que la querella de l'Estat és una querella política i ens hi posarem des d'una opció política". "Donem suport als sindicats i als càrrecs del Govern que s'han quedat als seus llocs de treball per evitar la demolició del sistema institucional català. La gent que va salvar les escoles l'1-O també salvarà ara les institucions".

  "Les eleccions del 21-D són un repte que entomem doncs amb totes les nostres forces. No ens fan por els reptes democràtics. Respectarem els resultats de les eleccions del 21-D com ho hem fet sempre, sigui quin sigui el resultat",

 "Faran el mateix? Respectaran els resultats de les urnes? Vull un compromís clar per part de l'Estat". "Si el govern no ho respecta, hi haurà votants de primera i de segona"

"El cas de Catalunya és el cas dels valors sobre els quals es fonamenta Europa". "Al poble de Catalunya li demano que es prepari per a un camí llarg"

"Demano un reconeixement per a cadascun dels consellers del meu Govern. Els que estan aquí i els que estan a Catalunya mereixen el màxim respecte per l'esforç que estan fent i mereixen el vostre escalf". "Quan ens hem pogut confrontar democràticament, sempre hem guanyat, en el territori de la democràcia és on som més fors, on sempre hem guanyat. Sempre que hi hagi urnes, allà ens trobarem"


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada