dijous, 11 de setembre del 2014

El meu arbre genealògic LII: el 1714

No us emocioneu, cap avantpassat meu va estar al setge de Barcelona ni res semblant... almenys que jo sàpiga. Encara que ja són 300 anys, tinc bastanta informació d'aquests anys sobre uns quants avantpassats escampats per les comarques gironines, el Maresme i fins i tot el Cadí.

Si ens centrem en la banda paterna a Castanyet ja hi tenim una bona quantitat d'avantpassat del meu besavi patern patern, en Salvador Martí Gugau.  En Salvador Gubau Biert i la Teresa Agustí ja vivien a la masia de can Bora; en Salvador Taberner Negra i la Margarida Solà Barrot a la masia de can Palomeres;  en Pere Taberner Negra i la Maria Viaderdemunt, juntament amb el seu fill Josep, vivien al mas Taberner; en  Salvador Bruset Gubau i Maria Martorell, que també vivien a Castanyet, però no sé a quina masia. A l'Esparra també hi vivia la Rosa Creuet. Tots aquests avantpassats pertanyen aproximadament a 7 o 8 generacions enrera.

A Sant Gregori, hi trobem en Pere Xifra i la Maria Bataller, mentre que a Vilobí d'Onyar en Salvi Bosch i la Margarida Tarrés. Aquests avantpassats són de la banda de la Carme Ripoll Busquets, la meva besàvia paterna paterna.

De la banda dels meus besavis Isidre Gay Nualart i Glòria Bayell Burcet, la informació dels avantpassats no arriben tant lluny. De fet, és la part de l'arbre genealògic on tinc menys informació.

Si anem a la banda materna, hem d'anar força lluny, concretament a Josa de Cadí. Per aquesta època, ja hi trobem en Joan Campmajó i la Maria Saldench, que deurien ser uns nens pel 1714, ja que el 1746 va néixer el seu fill Martí Campmajó Saldench. 

A Sant Hilari Sacalm també hi ha una bona quantitat d'avantpassats documentats. En Magí Juanhuix Camplà, la Teresa Saleta i Clopés Villaret i la seva filla Teresa; en Joan Jover i la Gertrudis Villaret; en Joan Pijoan i la Teresa Sala; en Pere Planas i la Maria Bellvehí; en Pere Joan Planiol (nascut a Arbúcies) i la Margarida Peredevall; en Marià Terris i la Teresa Jover; en Joan Brossosa i la Maria Sala; en Josep Auledas i la Isabel Talleda; en Francesc Comas i la Petronila Carbonell; l'Antoni Garriga i la Paula Vila; en Salvi Jover i la Maria Mestres o l'Antoni Fauria Ferrer.

A Osor també hi trobem en Benet Ribas Pidemunt, la Magdalena Clos i el seu fill Josep, al mas Cruset. Mentre que a Susqueda hi viuen en Joan Colubran, la Maria Anna Codina i la seva filla Victòria.

De Tordera, tenim en Pau Ferrer i la Teresa Pascual Talleda.

I finalment, a la zona de Girona, trobem en Francesc Esteve i la Margarida Massa de Palau-Sacosta (pares d'en Miquel Esteve Massa i avis de l'Oleguer Esteve que va baixar a Calella); en Rafael Burch, l'Anna Casadevall i el seu fill Pere a Biert (terme de Canet d'Adri).

Com podeu veure, molts avantpassats. La majoria de tots aquests són els últims en tenir informació, com a màxim arribo a mitjans segle XVII

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada