dimecres, 5 d’octubre del 2016

Reunió Ajuntament-poble de Sant Dalmai

Ahir es va produir una reunió-xerrada entre membres de l'Ajuntament i diferents persones de Sant Dalmai, per parlar de propostes, obres previstes, etc. Us en faig un resum.

- Portada en alta d'aigua des de Salitja: es vol construir una canonada d'aigua, pel costat nord de la carretera entre Salitja i Sant Dalmai. Més que per problemes de subministrament d'aigua, aquesta proposta faria millorar la qualitat de l'aigua. Segons el regidor Vivas, la majoria de dies d'estiu l'aigua ha estat fregant el límit de purins. Amb aquesta obra, es milloraria la qualitat de l'aigua.

- Via Verda Salitja-Sant Dalmai: aprofitant la construcció de la canonada, es faria una via verda a sobre. Ja s'ha parlat amb la majoria de propietaris. Seria una obra magnífica pels dos pobles, tenint un camí totalment peatonal separat de la carretera.

- Pavelló: es faran diferents departaments a l'altell, amb plafons mòbils (1, 3 o 5 espais de diferents capacitats), i una sortida d'emergència des de l'altell fins a l'exterior, pel costat de can Trias.




- Noves zones d'ombra al voltant del pavelló: els arbres no acaben de créixer (es va posar 2 metres de sorra per aixecar el terreny quan es va fer el pavelló). Proposen posar algun tipus de pèrgola, aprofitar la zona enjardinada més a prop de la carretera per posar-hi bancs, etc.


- Reforma de la plaça de la Crosa: des de l'Ajuntament volen eliminar tot el mur que tanca la plaça i fer-hi esglaons. Jo vaig comentar, per exemple, que es podia eliminar el mur, fer-hi una barana i escales només en una part.

- Minipista de bàsquet a la plaça dels Països Catalans: aprofitant la cistella, es vol fer una minipista de 14x9 metres. 





- Nou aparcament: l'Ajuntament proposa un triangle a continuació de les últimes cases del carrer Sant Dalmau (davant del pavelló), per posar-hi unes 35 places. S'entraria per la carretera de Salitja i se sortiria per darrera les cases i pel pas ja existent entre les dues fileres de cases.


- Modificacions viàries: aquí és on es va parlar més. Pel que fa a la plaça dels Països Catalans, es proposa que sigui només de sentit únic, de pujada pel costa dels pisos, i de baixada pel costat de can Gros. Es prohibiria l'accés a vehicles pesants. I també es modifica l'aparcament: s'aparcaria al costat dels pisos fins a l'accés al garatge soterrani. A partir d'aquí i fins els contenidors, costat esquerra del carrer (on ja s'aparca ara). Pel costat de can Gros, espai reservat a l'autocar, primer tram d'aparcament al costat de la plaça, i després al costa del restaurant.

Pel que fa a l'Avinguda Sant Dalmai, tot el primer tram del semàfor fins a la plaça de la Crosa, prohibit aparcar. Zona de càrrega i descàrrega davant del restaurant La Crosa, i d'aquí fins al pavelló, aparcar només en un costat (segurament el del costat del pàrquing de sorra). Possibilitat de posar alguna plaça de zona blava.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada