divendres, 2 de març del 2012

Resum climatològic Sant Dalmai Febrer 2012

Intentaré cada mes fer un resum de la termometria i pluviometria de Sant Dalmai, així com els elements més destacats o fets curiosos.

En primer lloc, deixaré clares les fonts de dades. Pel que fa a precipitació, les dades són de Can Bells, del pluviòmetre que hi ha a casa els pares. Les temperatures, humitats, pressions, vents, les agafo de l'estació meteorològica de can Bes, a Salitja. La seva web és http://usuaris.tinet.cat/joliu/masbes/index.htm

Doncs anem a per les dades.

Com a resum general, el mes de febrer ha estat sec i fred. Han caigut 2 litres, en la nevadeta de primers de febrer, que va anar acompanyada d'una mica d'aigua. Això ha estat tot el que ha plogut, perquè a més a més, la boira ha estat gairebé inexistent, fent que tot estigui molt sec. De fet, cada dia veig camps que són regats, que denoten la falta d'aigua.

Pel que fa a les temperatures, la mitjana ha estat de 4,5ºC (més de 3 graus per sota la mitjana de l'estació). Però ha estat un mes molt poc usual, ja que vam tenir la primera quinzena una onada de fred siberiana (ara ningú ja no se'n recorda, ara que s'està tant bé al solet), mentre que la segona quinzena ha estat bastant suau. La temperatura mínima absoluta va ser de -8.2ºC el dia 5, mentre que la temperatura màxima absoluta ha estat de 23.3ºC el dia 26.

I aquest mes de març que pot passar?? Segons els models, sembla que dilluns tindrem algunes pluges i una petita baixada de temperatures. Però serà bastant transitori, perquè a mitjans setmana ja tornarà l'anticicló.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada