dimecres, 15 d’agost del 2012

Cursa solidària Cantallops

Avui s'organitzava una cursa a Cantallops per recollir diners per a poder recuperar tot el que s'ha perdut en l'incendi de fa unes setmanes a l'Alt Empordà. Els 10 euros de la inscripció eren destinats per aquesta acció i s'han recollit 10.000€. Gairebé 1.000 persones han fet aquesta cursa, amb dos itineraris, un de curt i planer de 10 km i un de llarg i de muntanya de 21 km.

De Sant Dalmai hem marxat en Carles i la seva família i jo cap a Cantallops. Passat Figueres ja vèiem zones cremades, però a mesura que ens acostàvem a la Jonquera i sobretot quan hem agafat la carretera de Cantallops, el paisatge era negre. Hem arribat al poble a les 8h i ja hi havia molt ambient. Hem aparcat i ens hem trobat amb l'Ermengol que també venia amb la família. Hem anat a pagar i ens han donat una pulsera verda amb la inscripció Ànims Empordà com a dorsal. Abans de començar també hem trobat a en Jordi Cardona, en Narcís i la Sílvia. Ja hi érem tots!!!


A les 9h han sortit primer els participants de la cursa llarga, i uns quants minuts més nosaltres que fèiem la de 10 km. El cel estava bastant ennuvolat i no feia molta calor, encara que si xafogor. Després de començar a córrer, ens hem trobat amb un caminet estret entre dos murs de paret seca i ha creat un bon tap. Durant gairebé 1 km hem hagut d'anar caminant (aquest quilòmetre l'he fet en 9 minuts). Quan hem arribat a la pista, en Cardona i l'Ermengol ja no els veia, i en Narcís quedava bastant endarrerit. Així que he decidit apretar una mica per agafar el grup capdavanter. Però no ha estat fins al quilòmetre 4 quans els he agafat. Notava les cames pesades del diumenge i he anat seguint el ritme d'ells. Després de l'avituallament, ha vingut un tram on tot estava molt cremat, no quedava res, i notaves una escalfor que venia del terra molt estranya. El sol començava a apretar i feia molta calor. A més, a partir de l'avituallament, el camí pujava una mica fins arribar al quilòmetre 7, quan hem girat a mà dreta i ens hem dirigit cap a Cantallops. En Jordi ha quedat una mica endarrerit (ahir havia fet 15 km) i ens hem quedat l'Ermengol i jo sols. Hem entrat al poble, hem fet una volteta, i una última pujadeta fins arribar al final. Després han anat arribant els altres Trankils i hem esperat a que arribessin els que havien fet la cursa llarga, com en Carles, en Galderic o l'Albert Figueras.

10 km en 1h exacta. Si no haguéssim trobat el tap del principi, suposo que hauria fet uns 4 o 5 minuts menys. Però tampoc em trobava molt còmode perquè notava la fatiga de la cursa del Fau de només 3 dies enrera.

Aqui us deixo l'enllaç de la cursa.

I una fotografia de quan estàvem esperant a que arribessin els de la cursa llarga, en un zona verda al costat de la sortida de la cursa:

Us penjo altres fotografies que he anat rebent dels fotògrafs:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada