dimecres, 1 d’agost del 2012

Resum meteorològic Juliol 2012 Sant Dalmai

El mes de juliol ha estat molt sec i amb temperatures normals.

Continuem amb la sequera aquest 2012 i comença a ser preocupant. Durant el mes de juliol, han caigut 11,5 litres en dos dies (l'últim, el dia 10). I en el que portem d'any, només 243 litres. Per posar un exemple, l'any passat portàvem 579 litres, gairebé el doble.

I pel que fa a les temperatures, la temperatura mitjana ha estat de 22.5º (-0.2º respecte la mitjana). Destacar sobretot les temperatures mínimes, que han estat força baixes per l'època que estem. De fet, no hi ha hagut cap nit tropical (mínima per sobre de 20 graus). La temperatura màxima absoluta ha estat de 34.9º el dia 18 i la temperatura mínima absoluta, 11.3º el dia 24. Només hi ha hagut 6 dies amb màximes superiors als 30 graus. Per tant, la calor ha estat poc intensa, acostumats a altres juliols molt més càlids.

Finalment, pel que fa al vent, la marinada ha bufat fort tot el mes, amb un vent mitjà de 4.8 km/h (la mitjana més alta del que portem d'any), amb una ratxa màxima de 59.5km/h el dia 13 i amb un vent dominant del SSE.

L'agost comença amb temperatures normals per l'època i amb poques perspectives de pluja.

PD: aquest mes de juliol serà recordat malauradament per l'incendi de l'Alt Empordà de la setmana passada, en què es va cremar gairebé 14.000 ha i amb 4 morts (2 a l'incendi de la Jonquera i 2 més a Portbou). La sequera extrema que hi ha a l'Empordà, juntament amb humitats baixíssimes i la presència de la tramuntana, juntament amb l'acció humana, van ser les causes que van originar aquest incendi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada