divendres, 3 d’agost del 2012

El waterpolo a Barcelona'92

El waterpolo va suposar segurament la gran decepció de l'esport espanyol als jocs olímpics, almenys en un primer moment. Mai havien guanyat una medalla olímpica, però eren els grans favorits i semblava que si no es guanyava l'or era una decepció. A més, la manera de perdre la final davant d'Itàlia (després de 3 pròrrogues) va ser la cirereta de la derrota.

L'absència de Iugoslàvia (la gran favorita) va fer que l'Equip Unificat fos considerada la principal favorita dels jocs. Però va perdre la semifinal davant d'Itàlia (doble campiona olímpica ja).

La gran final va ser Itàlia contra Espanya, entrenada pel serbi Matutinovic. Ha estat considerada com la millor final olímpica. Itàlia anava guanyant amb tres gols d'avantatge, però Espanya va remuntar i va igualar el partit. Després de 3 pròrrogues, Itàlia va guanyar amb un gol quan faltava mig minut. Jugadors com Estiarte, Rollan, Pedrerol, Ballart, Jordi Sans, Oca es van haver de conformar amb la plata. Va ser, però, un primer pas per guanyar l'or a Atlanta'96. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada