diumenge, 3 de març del 2013

Profecia de Sant Malaquies

Abans que comenci el cònclau que trïi el nou papa que succeeixi a Benet XVI, vull parlar d'un sant i, més concretament, d'unes profecies que segons sembla va escriure. Es tracta de sant Malaquies, que va escriure tota una sèrie de lemes (111 o 113) corresponent a cada un dels papes que hi hauria des del vigent llavors (Celestí II, 1143-1144) fins al 113è. Sabeu quin serà el 113è papa després de Celestí II? El que succeirà a Benet XVI. I sabeu què significa, segons aquesta profecia? Que serà l'últim papa. 

Deixant de banda que aquestes profecies sempre es poden defensar, bàsicament perquè són molt laxes, molt generals, molt ambigües... hi ha qui defensa que aquest nou papa podria ser l'últim. Però que vol dir "ser l'últim"? Que vindran extraterrestres i ens abduiran? Que tot fotarà un pet com un aglà? Que l'església catòlica es modernitzarà i deixarà de ser governat per una sola persona? No, aquesta última segur que no passarà, les altres són gairebé impossibles.

PD: Mentre escric aquesta entrada, estic escoltant a la tele com un capellà britànic ha confessat haver tingut actes sexuals inapropiats. A veure, un capellà no pot tenir actes sexuals, no? Siguin apropiats o no. Si són inapropiats a la presó, si són "apropiats", deixa de ser capellà, o fes-te pastor protestant que si que ho permet (els actes apropiats).






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada