divendres, 29 de març del 2013

Pujada al Far des de Sant Martí Sacalm

Com ja és tradició, el divendres Sant es puja al Far, a cavall de les comarques de la Selva i la Garrotxa, en plena Collsacabra.

Deixem els cotxes a Sant Martí Sacalm (a una cota de 809 metres) i agafem el camí que ens portaria al castell de Fornils. Deixem alguna masia en ruïnes (com el mas Puigalí) i ens adentrem en un alzinar bastant dens, però amb grans prats i conreus. Un cop ens trobem una tanca pel bestiar, girem a mà dreta i comença la pujada. Primer anem en direcció la cinglera, però ràpidament girem a mà esquerra i anem pujant suaument fins arribar al peu del grau de Cabrafiga. Ens trobem a una alçada de 836 metres i en 9 minuts de pujada forta, arribem dalt la cinglera. En aquests 9 minuts s'ha guanyat 142 metres, ja que arribem als 978 metres. Estem davant ja de la cinglera, amb prats i boscos de roure, encara mig adormits per l'hivern. Ara només falta carenejar, pujant de cota suaument, molt a prop del precipici, fins arribar al santuari del Far, a una alçada de 1.110 metres. Per tant, hem guanyat un desnivell de 389 metres (la cota mínima ha estat de 721 metres).

Esmorzem embotits al restaurant (malgrat ser divendres sant, el capellà que porta el restaurant el beneix i així no fem pecat) i comencem a baixar. Ara toca baixar pel costat nord. Agafem la carretera fins arribar gairebé a l'ermita de Santa Anna, i baixem per un altre grau. Ens trobem el camí que porta a les Planes i anem baixant fins tornar a Sant Martí Sacalm.

En total hem caminat 13 km, amb un desnivell positiu acumulat de i 2h49' de temps.

Aquí teniu l'enllaç de la ruta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada