dissabte, 21 de gener del 2017

Pluja d'hivern

Les precipitacions que cauen a l'hivern són molt aprofitoses, perquè fan molta saor, omplen aqüífers i provoquen una reserva d'aigua molt important. Com que l'evapotranspiració és mínima, tota l'aigua s'aprofita.

I com a conseqüència de la pujada de la borrasca que estava situada al sud-est de la península cap a nosaltres, ens ha fet una llevantada que està sent molt aprofitosa, encara que no és general; de fet, afecta a les comarques gironines del litoral i pre-litoral i també al sud de Tarragona.

A Sant Dalmai, entre ahir divendres i ara al matí han caigut 35.5 litres. Al Montseny hi cau una bona nevada, i de cara a aquesta nit-matinada, la cota de neu pot baixar fins als 500 metres. Ara la cota ronda els 1.000 metres i, per tant, la neu cau al Montseny i parts altes de la Serralada Transversal (Puigsacalm, el Far).

Fins dilluns ens afectarà aquesta llevantada, amb molta mala mar.

S'han superat amb escreix els 100 litres a Ulldecona, Mas de Barberans, i al voltant dels 50 litres a molts punts de les comarques gironines, com Girona o Cassà de la Selva.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada