diumenge, 22 de gener del 2017

Un final ideal i el final real

Hi havia una vegada un poble petit però, pel petit que era, feia molts anys que una colla organitzava una de les millors marxes populars de totes les contrades gironines.

Els primers anys, com tot a la vida, no se sabia com aniria, si vindria poca o massa gent, com s'havia d'anar a comprar les botifarres, les samarretes o les tovalloles. A mesura que anaven passant els anys, aquesta marxa es convertia en un dia assenyalat al calendari del poble. Molta gent venia a fer la marxa malgrat no caminessin la resta de l'any; d'altres s'animaven a caminar setmanes abans per poder-la acabar bé; i també n'hi havien que miraven any rera any si havien fet millor temps o no.

La xocolata desfeta del primer avituallament, la pujada a Sant Llop, l'Aeroport, l'esmorzar, amanides, cafè i coca de l'esmorzar, les dutxes del pavelló. Poques marxes tenien tots aquests ingredients.

Van anar passant els anys i, com és obvi, es començava a notar el cansament i, també, els anys. I és per això que, acabada la marxa del 2016, es va anunciar que aquesta havia estat l'última marxa que s'organitzava per aquesta colla.

Durant l'any següent, es va parlar amb l'Ajuntament, es va anunciar que qui s'animés la podria continuar, es va enviar una carta a tots els col.laboradors que havien ajudat a fer la marxa, es va fer un escrit a la Tosquija anterior a la marxa donant les gràcies a tots els veïns del poble. També es va comunicar al regidor de festes de l'Ajuntament perquè uns dies abans de la data en què tocava fer la marxa ho anunciessin a la web i als mitjans de comunicació. I va arribar el dia 22 de gener del 2017...

I aquí acaba el final ideal. Perquè avui 22 de gener del 2017, no s'ha celebrat cap marxa popular. No s'ha celebrat perquè des de la colla que ho organitzaven no ha anunciat res, no han donat les gràcies a ningú, la gent ha hagut d'anar trucant a l'Ajuntament preguntant si es feia o no. Jo mateix (que l'any passat encara vaig anar a marcar el recorregut) vaig haver de preguntar si es feia o no. Almenys a la web de runedia posa anul.lada (no sé si des de runedia van trucar preguntant). 

Des de l'Ajuntament no han penjat cap informació a la web, malgrat que se li va dir que ho fes. Això si, ahir dissabte a les 20h30 van penjar al facebook una breu nota dient que no es feia. I espero que aquesta nota no hagi estat motivada per una conversa divendres passat durant el Pelegrí de Tossa entre un exmembre de la colla i un membre de la colla, que els hi va dir que no eren maneres aquestes d'acabar una marxa.

I només em falta en nom meu, i suposo que en nom també dels meus pares i dels meus germans, que després de 20 anys ajudant a fer la marxa, donar les gràcies a tots els que hi heu vingut, a tots els col.laboradors i patrocinadors i, sobretot, als amics, els de Santa Coloma, els Trankils, els familiars que han vingut a fer la marxa alguna vegada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada