diumenge, 18 de juny del 2017

El delta de la Tordera, també en perill

Fa temps que sentim a parlar del delta de l'Ebre, en situació molt precària, però avui El Periódico explica la situació del delta de la Tordera, que també està en reducció.

El delta de la Tordera té uns 300 anys d'història. Tota la superfície actual del delta (8 km2) i que penetra al mar uns 2 km es va començar a formar a causa de la tallada d'arbres generalitzada a les parts altes de la conca, que van ser utilitzades per a l'agricultura. La desforestació va portar un augment dels sediments transportats pel riu que va anar creant el delta.



Però dos motius porten a que el delta vagi disminuint: la nova reforestació d'antigues zones agrícoles (que impedeixen el transport de sediments) i la sobreexplotació de l'aqüífer de la Tordera.

I un altra conseqüència de la pèrdua del delta és la pèrdua de les platges del seu entorn, des de Blanes fins al Maresme Nord.

Us poso dues imatges de la notícia del Periódico, on es veu clarament la pèrdua de l'amplada de la platja a Blanes i també les conseqüències dels temporals que destrossen les platges (per culpa també de l'home per haver construït a tocar de mar) i que no es recuperen perquè no hi ha suficient aportació de sediments.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada