dimarts, 6 de juny del 2017

Projectes per Sant Dalmai

Ahir hi va haver una xerrada al polivalent de Sant Dalmai, amb veïns del pole i l'alcaldessa i el regidor Quim Vivas, sobre l'estat de les diferents obres i projectes previstos als propers mesos.

Aquest dijous s'aprova inicialment el projecte de canalització d'aigua entre Salitja i Sant Dalmai, així com el camí peatonal. Segons el regidor, les obres durarien uns dos mesos i es té previst iniciar-les a la tardor (novembre va dir.

Pel que fa a la reordenació del trànsit al nucli de Sant Dalmai (deixem la plaça un moment), com ja s'havia dit a la reunió anterior, es prohibeix aparcar a l'Avinguda Sant Dalmau entre el semàfor i la cruiïlla de la Crosa. S'ampliarà una mica la vorera del costat de les cases. Així es reduirà una mica l'amplada del carrer, fent que els dos carrils siguin amples, però sense aparcament.

Pel que fa al carrer Sant Llop, es crea una zona de càrrega i descàrrega al costat del restaurant i també zones d'aparcament en tots dos costats. S'asfaltarà i es farà un trencaaigües al capdamunt del carrer, evitant així que quan plogui baixi molt de fang i pedretes carrer avall.


A l'avinguda Sant Dalmau del restaurant fins a la cruïlla del carrer Església, només es podrà aparcar al costat del restaurant, creant també unes quantes places de zona blava (45 minuts, de 9h a 13h i de 16h a 20h) al primer tram, fins a cal Ferrer. A partir de llavors, seran places d'aparcament normals. Es farà un pas de vianants elevat proper a la cruïlla del carrer Església, per disminuir la velocitat dels vehicles.

I a la plaça dels Països Catalans, la circulació serà en forma de rotonda, de pujada pel costat del bloc de pisos i la perruqueria, i de baixada per can Gros. Els aparcaments situats a la banda est seran en bateria, agafant una part de la plaça. Es faran uns quants passos de vianants. A la part de baixada, de can Gros, els aparcaments seran al costat de la plaça (al revés que ara), amb un pas de vianants elevat a mig carrer. La parada d'autobús se situarà aproximadament davant de la nau d'en Rigau. Es prohibirà la circulació als vehicles de més de 3.500 kg. Pel que fa a l'interior de la plaça, es posaran dos punts de llum. També es va parlar dels arbres de la plaça. N'hi ha algun que està mig mort. Es va parlar de tallar els pins per plantar arbres caducs, com moreres. Però d'aquest tema no es va decidir res.

Tota la reordenació de la plaça Països Catalans com del nucli urbà no es faria aquest any, sinó que seria ja pel 2018.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada