dissabte, 27 de gener del 2018

Cop de força de l'Uni Girona a la pista del tercer classificat

A priori, aquest partit semblava que seria molt complicat per l'Uni Girona, en el quart partit en una setmana, davant de l'Uni Ferrol, que havia tingut una setmana sense jugar (va perdre divendres 19 als quarts de final de la copa de la Reina) i que estava en tercera posició a una sola victòria de les gironines.

Però només en veure com han sortit les jugadores de concentrades, el patiment ha marxat de seguida. Parcial de 0-9 en els primers tres minuts, 4-20 en el minut 6 i 12-28 al final del primer quart. Això ha fet que ja en el segon quart, Èric Surís comencés a fer rotacions completes, amb María Conde, Traoré (que ha fet un dels millors partits de la temporada la mateixa setmana que ha dit que volia marxar) i Laura Roig jugant ja en el segon quart (i fent 5 punts seguits, amb triple inclòs).

En el segon quart, l'Uni Ferrol ha fet un parcial de 0-9 (del 21-42 al 33-42), però només Bea Sánchez podia anotar i fer front a la coralitat de l'Uni Girona. Després d'un temps mort visitant, l'Uni li ha tornat el parcial, acabant el segon quart amb 35-53.

La segona meitat ha sigut bastant més avorrida, mantenint l'Uni Girona les distàncies en tot moment, i sense que el Ferrol pogués en cap moment acostar-se al marcador. Les rotacions han seguit i avui, per exemple, la Núria Martínez només ha jugat 25 minuts, quan últimament en jugava 30, 35 i fins i tot 40; Evans només ha jugat 16 minuts, Colhado 19. Un descans que anirà molt bé a aquestes jugadores, per acabar de rematar l'eliminatòria d'Eurocup Women dimecres que ve.

El resultat final ha estat de 68-90, amb Traore com a màxima anotadora del Girona amb 19 punts (del partit ha estat Bea Sánchez amb 20), Núria Martínez 14 punts, Nadia Colhado 11 punts, Laura Roig 10 punts com a màximes anotadores.

Destacar els 11 triples de 20 intents de l'Uni Girona, i el 61% d'encert en tirs de 2.

Amb aquesta victòria, l'Uni Girona es consolida a la segona posició, amb 2 victòries d'avantatge (més el basquet average) respecte el tercer classificat, l'Uni Ferrol.